Spaghetti with Zucchini & Fried Lemon. Bring a large pot of salted water to a boil. Gli spaghetti di zucchine sono il piatto vegetariano per eccellenza, conosciuto e apprezzato da tutti, poiché ha pochissime calorie e dà un senso di sazietà. Si possono condire nei modi più disparati e troverai qualche suggerimento in merito in fondo alla ricetta.
Quella degli spaghetti di zucchine non è una ricetta vera e propria nel senso che ottenerli non richiede cottura ma l'utilizzo di un apposito attrezzo capace di tagliare tali ortaggi riducendoli in fili sottili (esattamente come il classico formato di pasta che tutti conosciamo). Ciò premesso, a partire dagli spaghetti di zucchine, si può dar vita a tutta una serie di pietanze appetitose. Zucchini Spaghetti Haiku: "Really just a sauce, albeit, a tasty one. You can cook Spaghetti with Zucchini & Fried Lemon using 10 ingredients and 9 steps. Here is how you cook it.
Ingredients of Spaghetti with Zucchini & Fried Lemon
- It's 1 lb of spaghetti.
- It's 1/4 cup of olive oil, plus more for drizzling.
- It's 2 oz of sunflower seeds.
- It's 1 of medium onion.
- Prepare 1 of lemon.
- It's 2 tbsp of capers.
- You need 1.25 lbs of zucchini.
- It's 6 oz of feta cheese, crumbled.
- You need to taste of fresh parsley, chopped.
- It's of to taste, salt & pepper.
How to Make Baked Zucchini Noodle Spaghetti. Preparara gli spaghetti alle zucchine è molto semplice. In una padella scaldate due cucchiai d'olio e uno d'acqua, aggiungete le zucchine tagliate a rondelle e dopo un quarto d'ora, oppure a fine cottura, unite due cucchiai di foglie di prezzemolo e alcune foglioline di basilico spezzettate, un pizzico di origano, sale e pepe. Gli spaghetti di zucchine o zoodles sono un'idea sfiziosa, vegana, light e senza glutine, per un primo piatto fresco e diverso dal solito.
Spaghetti with Zucchini & Fried Lemon instructions
- Cook spaghetti in salted water according to the package. Once al dente, drain and rinse with cold water to bring its temperature down. In the colander, drizzle the pasta with olive oil and toss, to prevent it from sticking..
- Thinly slice onion and lemon (be sure to remove the seeds). Also, using a mandoline (big time saver!) thinly slice the zucchini..
- Use a large wok and heat the olive oil on medium-high heat. Add the sunflower seeds and fry them, stirring, for 3 to 4 minutes. Use a slotted spoon to remove the seeds and reserve..
- In the same oil, add the sliced onion and lemon. Season with salt and pepper and fry until the onions begin to caramelize and the lemon has softened (this will take around 5 minutes).
- Add capers, stir and let sizzle for 2 minutes..
- Add the zucchini, some more salt and pepper, and cook until the zucchini have shrunk in size by about half and are translucent (about 12 minutes). By now, the entire kitchen should smell like a delicious, lemony sauce....
- Turn off the heat and wait for one minute. Then, add the cooled down spaghetti and toss to coat..
- Keep tossing while adding the chopped parsley, the sunflower seeds and feta cheese. Serve with some additional parsley for garnish..
- TIP: if you prefer, you can remove the lemon peels as you eat. I myself LOVE its bitter tang, but it can be a bit overwhelming for some..
Sono colorati da vedere, buoni da mangiare e anche molto versatili, in quanto potete condirli come più vi pare! Spaghetti di zucchine, tutte le ricette per prepararli. Le ricette per preparare gli spaghetti di zucchine, un'idea sfiziosa ma light che possiamo usare in più modi: su bruschette, in insalata, come primo piatto, al gratin e altro ancora. Zucchini is one of my favorites. You may think that low carb or keto spaghetti is off limits for an Atkins lifestyle, but it doesn't have to be.